Start

/

Senaste Nytt

/

Cirkulära lösningar imponerar på besökande näringsminister

Cirkulära lösningar imponerar på besökande näringsminister


...

Näringsminister Ibrahim Baylan besökt Ragn-Sells ute på Sätra Gård och Högbytorp den 9 okt.

Besöket inleddes med en presentation av vad en omställningen till en cirkulär ekonomi kräver. Det gav näringsministern en ökad förståelse för vilka lagar och förordningar som står i vägen för en omställning till en cirkulär ekonomi och var införstådd med att mer måste göras från både näringslivets- och från statens/EU:s och det offentligas sida för den cirkulära frågan.

- Efter genomgången här på Ragn-Sells blev det väldigt tydligt att vårt gamla sätt att göra saker och ting är det som dominerar vårt regelverk och hur våra affärsmodeller ser ut, och det där måste ju förändras, sa Ibrahim Baylan.

Samtalet följdes av en rundtur på Ragn-Sells anläggning Högbytorp där näringsministern fick se de innovativa cirkulära lösningar Ragn-Sells tagit fram, och han menade att Ragn-Sells innovationer har stora exportmöjligheter och att det ligger i samhällets intresse att bidra till detta då det handlar om resurser och klimatet.

- Jag känner mig väldigt optimistisk efter de innovationer jag har sett här och de möjligheter detta ger, både för att ställa om, men också för ökad tillväxt och de jobb detta kan ge vårt land, sa Ibrahim Baylan efter presentationen.

 

Foton: Rikard Westman