Start

/

Senaste Nytt

/

Landshövdingen inviger när näringslivet börja tävla för klimatet

Landshövdingen inviger när näringslivet börja tävla för klimatet


...

**Nu ska Västmanlands näringsliv och arbetsplatser bli mer klimatsmart - och det med hjälp av CirEkos klimatbantarprogram SPARAton. **

Det är ett klimatprogram med tävlingsinslag som ska hjälpa företag och organisationer att under 2020 sänka sitt klimatavtryck.

Den 12 februari arrangeras den första träffen i Västerås med högtidlig invigning av Västmanlands landshövding Minoo Akhtarzand. Det är en kunskaps- och inspirationsträff som har temat ”Bilen” vilket kommer handla om klimatsmart transporter och mobilitet. Flera intressanta talare och ämnen står på agendan.

SPARAton är utformat som en bantartävling av CO2-utsläpp med invägning vid anmälan och utvägning vid målgång vid årsskiftet. 

Efter en fiktiv bana finns olika så kallade depåstopp i form av event som utgår från de klassiska B:na som brukar användas i klimatsammanhang. Bilen, Butiken, Bostaden, Biffen och Börsen. 

Nästa träff, som inträffar 23 mar, är depåstopp ”Butiken”, vilket kommer handla om klimatsmarta inköp och upphandlingar. 

Bostaden handlar om klimatsmarta lokaler och fastigheter, Biffen om klimatsmarthet kring allt som har att göra med mat och dryck. Börsen, slutligen, handlar om klimatsmarta investeringar och fonder. 

Läs mer om hela SPARAton-upplägget https://cireko.se/sparaton-vastmanland