En solgul matvagn och ett fantastiskt septemberväder mötte lunchgästerna på promenad till CirEko Kalmar läns första närverkslunch på Våneviks gård.
Bakom denna välarrangerade lunch stod Anna-Karin Swärd, regionansvarig CirEko Kalmar län, som driver Våneviks Gård tillsammans med Ulf Hultqvist.
Kock Måns Halldorf, Brasseri Sol med sitt rullande kök, serverade en god vegetarisk lunch baserad på lokala råvaror och som intogs på bästa bryggplats. CirEko presenterades på ett snöre.
Stämningen var avslappnad och samtalen flödade. Deltagarna delade med sig av både sina erfarenheter kring hållbarhet och cirkularitet, men också andra tankar och idéer. En fråga som engagerade alla var: ”Vad ska vi göra med alla resterna som blir när vi tillverkar äppelcider?”
Det blev en dag att minnas med ett fantastiskt septemberväder som till och med lockade med ett dopp.
Detta var den första av tre lunchträffar i höst. Näst på tur står Kalmar län 24 oktober.
Text: Ann-Sofie Granzell. Foto: Ulf Hultqvist.