Värdkommun för Västra Mälardalens industriella symbios

Industriell symbios redan 1982

Redan 1982 startade den industriella symbiosen i Köping genom att spillvärme från Yaras produktion togs till vara och användes i Köpings kommuns fjärrvärmenät. 2013 anslöts även Nordkalk till symbioset. Detta resurssamarbete kring överskottsvärme har gjort att Köpings kommun har under många år haft en av Sveriges renaste och billigaste fjärrvärme.

Köpings kommuns utvecklingsmål 2020–2027

• När vi säger tillsammans menar vi det – Köpings kommun har en levande demokrati där delaktighet och kommunikation bygger tillit.
• Vi växer med ansvar – Köping ska vara en hållbar, trygg och inspirerande kommun som ger förutsättningar för livskvalitet.
• Det vi erbjuder lockar – Köping ska vara en kommun där människor och företag vill etablera sig och växa, och där kompetens både finns och skapas.

Målen utgår från Agenda 2030.

Västra Mälardalens industriella symbios

Ett informellt nätverk och resurssamarbete inom kommunerna Köping, Arboga och Kungsör, vars geografiska område kallas Västra Mälardalen. I en industriell symbios matchas en verksamhets rest och spill med någon annans verksamhet där det kan fungera som resurs och råvara.

Camilla Blomqvist

Näringslivschef

Nyheter

19 april 2021

Se reportaget om biogassatsningen i Västra Mälardalen

I Västra Mälardalen, det vill säga Köping Arboga och Kungsör pågår en satsning på biogas....

Köpings kommun finns i

Västmanland

Alla regionala nätverk

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats.