Erbjuder Sveriges vård och omsorgsgivare hållbar tvätt och textilservice

Textilia erbjuder Sveriges vård och omsorgsgivare hållbar tvätt och textilservice.

Textilias verksamhet grundas i en cirkulär tjänst. Textilia erbjuder tvätt och textilservice, vilket innebär att de varje dag hyr ut, tvättar och levererar över 100 ton textilier till Sveriges kommuner och regioner.

Med devisen ”Den bästa textilen är den som används mest” hyr Textilia ut och tvättar arbetskläder och andra verksamhetstextilier som en tjänst. Samma textilier cirkulerar mellan tvätteriet och användaren/kunden så länge textilen håller. Textilier som går sönder lagas eller kommer till användning i andra ändamål.

Svanenmärkt tvätteri

Textilia var bland de första i Sverige att Svanen-märka sina tvätterier. Som landets största textilservicepartner till vård och omsorg var det en självklarhet att satsa på en så hållbar verksamhet som möjligt, där man ser till textiliernas hela livscykel och tvättprocess. Idag är Textilias fem stora tvätterier certifierade enligt Svanens senaste kriteriegeneration 4.

Textilia upcy

Textilia upcy erbjuder kunder på den svenska marknaden möjlighet att i industriell skala kunna beställa och ta in upcyklade textilier i verksamheten. De upcyklade textilerna kan tas in som komplement till befintlig stock, ersättningsartiklar eller som helt nya artiklar.

Konceptet bygger på att kasserade textilier från våra kunder i Sverige, designas om till nya produkter som tas i cirkulation och bruk igen. Detta innebär att varje textil är en ren vinst för miljön, och bär även på en unik historia från sitt förflutna. 2 000 blusar kan vara skapade av randiga påslakan från en region och 50 kock-rockar av dukar kan ha sitt ursprung från en 5-stjärnig restaurang. I stället för att bränna eller kasta textilierna sparas miljön när Textilia upcy omvandlar materialen till nya produkter.

Kontakta Textilia

Textilia

Jonas Olaison

Hållbarhetschef
Se alla våra medlemmar!

Textilia finns i

Blekinge

Norrbotten

Örebro län

Skåne

Stockholms län

Västernorrland

Västra Götaland

Textilia på Cirkulära Sverige

Här kan du läsa om våra cirkulära lösningar och lära dig mer om de cirkulära affärsmodellerna.

Alla regionala nätverk

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats.