Wärdshuset Dickens’ i Fagersta är ett mindre familjeägt hotell med tillhörande restaurang i Fagersta.
Vi inser att vägen till en hållbar framtid ligger i våra dagliga val och vårt dagliga arbete och därför arbetar vi för en hållbar besöksnäring. Vi deltar även i regionens arbete för en hållbar besöksnäring Swedish Welcome.
Vi hjälper våra gäster att göra hållbara val:
Vi källsorterar och strävar efter att minska vårt avfall och matsvinn.
Vi använder förnybara och hållbara energikällor och begränsa vår energiförbrukning. Vi hushåller med vårt vatten såväl varmt som kallt.
Vi arbetar i möjligaste mån med miljöanpassade, ekologiska och Fairtrade produkter.
Som arbetsgivare tar vi ett socialt ansvar och följer branschens kollektivavtal. Vi är med i branschens arbetsgivareorganisation Visita. Vi arbetar för mångfald och har personal i olika åldrar, kön och nationaliteter samt med funktionsnedsättningar och vi är engagerade i samhället utifrån våra hjärtefrågor.
Vi visar omsorg om vår närmiljö och värnar om lokalodlade produkter som bidrar till en levande landsbygd och lokala arbetstillfällen. Vi stödjer föreningen Smaka på Västmanland som verkar för att stärka lokal mat i Västmanland.
Vi gick med i CirEko eftersom vi anser att CirEkos arbete med att hjälpa och inspirera företag att bli mer cirkulära är enormt viktigt. Det är nästa steg i hållbarhetsprocessen, att arbeta för ett cirkulärt användande av våra resurser och på så sätt minska utarmningen av jordens resurser.
I och för sig är själva vår affärsidé cirkulär då vi säljer samma produkt till olika köpare flera gånger så det är till slut en väldigt stor mängd människor som delat på samma resurs.
Men vi tänker också cirkulärt när det gäller vår hantering av material och maskiner.
Vi servar, sköter om och fixar med våra anläggningstillgångar och erhåller på så sätt en längre livslängd och ett bättre skick på dem. Vi försöker alltid reparera istället för att köpa nytt, säger Dennis Slipare, köksmästare på Wärdshuset.
Läs mer om Wärdshuset Dickens här